Čistilne naprave in zaščita narave

Čistilne naprave in zaščita narave

Čistilne naprave in zaščita narave

17. Oktober 2019

Čistilne naprave in zaščita narave je za nas zelo pomembna, zato vsem, ki želite poskrbeti za bolj čisto naravo priporočamo vgradnjo čistilne naprave. Če ste lastnik objekta, katerega odpadna voda ni speljana na skupno čistilno napravo, si čiščenje odpadne vode omogočate s čistilno napravo. Biološka čistilna naprava je med vsemi vrstami zagotovo najvarčnejša in tudi okolju najbolj prijazna. Ponaša se namreč z visoko stopnjo čiščenja, tudi do 95 %.

Pri izbiri biološke naprave pa je potrebno biti pozoren na kar nekaj izjemno pomembnih dejavnikov. V prvi vrsti je to velikost naprave, ki pa je odvisna predvsem od števila oseb v določenem objektu.

Montaža in zagon čistilne naprave

Najbolje je, da montaža čistilne naprave poteka pod okriljem strokovnjakov, ki so vam tako napravo tudi prodali. Morda je najbolje, da je izvedba kompaktna, kar pomeni napravo v enem kosu. Izdelana mora biti iz kakovostnega materiala, ki ji zagotavlja dolgo življenjsko dobo ter odpornost na agresivne medije.

Sicer pa boste za priklop čistilne naprave na svoj objekt potrebovali posebne povezovalne cevi, in sicer od objekta do naprave ter od naprave v ponikalnico. Prosto cev boste potrebovali tudi za zračne cevi.

Ker je potrebno paziti na razvoj mikroorganizmov, zagon same čistilne naprave traja približno 1 mesec. Sicer pa se stroški na letni ravni za vzdrževanje take naprave gibljejo nekje okoli 30 evrov.  

Top