Zbiranje deževnice za zmanjšanje porabe vode

Zbiranje deževnice za zmanjšanje porabe vode

Zbiranje deževnice za zmanjšanje porabe vode

25. Oktober 2019

Morda tudi vi sodite v skupino tistih oseb, ki jim je že uspelo spoznati, da pitno vodo lahko nadomestijo z zbiranjem deževnice. Če ste v tej skupini ljudi, je to vsekakor izjemno pohvalno, ker ste s tem poskrbeli še za razbremenitev okolja, nenazadnje pa boste s tem uspeli privarčevati kar nekaj denarja.

Najdite zbiralnico deževnice primerne velikosti

Če zbiralnica deževnice še ni del vašega doma, je morda čas, da si jo priskrbite ter se na ta način priključite vsem tistim, ki dobro skrbijo za okolje in zase. Na trgu lahko izbirate zbiralnice deževnice najrazličnejših velikosti ter oblik za individualno uporabo.

Zbrana deževnica se lahko uporablja za zalivanje vrtov, pralne stroje, WC kotličke. S tovrstno napravo boste lahko na leto uporabili nekje do 70 kubičnih metrov deževnice, kar je približno 70 000 litrov vode. Številni med vami boste zagotovo opazili, da lahko z uporabo mehke deževnice privarčujete še pri uporabi sredstev, kot so pralni praški in mehčalci. Posledično se vaš pralni stroj ne bo soočal s težavami vodnega kamna. Na ta način ne boste samo prizanašali svoji denarnici, temveč tudi okolju, kar pa je vsekakor najpomembneje.

Če vas zanima, kje vse se da kupiti zbiralnice deževnic, to lahko preverite tudi tako, da nas kontaktirate

Top